Eenvoudige feilloze wachtwoorden methode

E-mailadres link voorzien van onderwerp & inhoud
13 maart 2018
Waarom SSL & HTTPS?
3 mei 2018
Beste wachtwoorden systeem

Beste wachtwoorden systeemVia onderstaande wachtwoorden methode zul je nooit meer een wachtwoord vergeten en kan je altijd zonder enig hulpmiddel inloggen op welke website dan ook.

Je kent het wel je wil even van je spaarrekening wat geld over maken naar je betaal rekening. De spaarrekening heb je aangemaakt bij een andere bank en je logt er misschien 2x per jaar in om te kijken hoe het er voor staat. Echter iedere keer als je inlogt ben je weer vergeten wat je wachtwoord was en moet je weer via “wachtwoord vergeten” een nieuw wachtwoord aan maken of erger je account wordt geblokkeerd omdat je 3x het verkeerde wachtwoord ingetikt hebt.

Hoe voorkom je nu deze wachtwoord ergernis?

Je kunt natuurlijk een app op je smartphone installeren om je wachtwoorden te beheren of je wachtwoorden ergens opschrijven. Echter wanneer je telefoon leeg, kapot gegaan is of gestolen is kan je helaas niet meer bij je wachtwoorden en heb je een groot probleem. Een briefje kan gestolen worden of kwijt raken en is daarom ook geen goede oplossing.

Daarnaast is het een must of voor iedere login een ander wachtwoord te maken die meer dan 12 tekens lang is en voorzien is van enkele hoofdletters, leestekens en cijfers. Niet te doen denkt u? Niets is minder waar.

Ik gebruik al jaren het volgende waterdichte wachtwoord systeem zonder enig hulpmiddel dan het geheugen van mijn hersenen.

Dit feilloze wachtwoord systeem gaat als volgt:

 1. Eerst verzin je 2 algemene woorden die niets met elkaar te maken hebben en niet te herleiden zijn aan uw leven. Dus geen kindernamen, plaatsnamen, hobby’s of andere info die via Facebook of een ander manier simpel te achterhalen zijn.
  Bijvoorbeeld: bril en raam.
 2. Je verzint 3 cijfers voor je wachtwoord die niet te herleiden zijn aan je geboortedatum, huisnummer of postcode.
  Bijvoorbeeld: 392
 3. Kies een leesteken voor je wachtwoord, bijvoorbeeld het teken: $
 4. Nu maak je het zogenaamde master wachtwoord met bovenstaande info en maak je om het wachtwoord complexer te maken, random van een bepaalde letter een hoofdletter. De volgorde bepaal je zelf en krijgt dan bijvoorbeeld het volgende masterwachtwoord: bRil392raaM$, je kan ook kiezen voor bv. 392bRil$raaM.

Je hebt nu een goed waterdicht wachtwoord dat niet te herleiden is aan je persoon en dat bestaat uit 12 letters en eenvoudig te onthouden is.

Variatie in wachtwoorden die je niet kan vergeten

We hebben nu wel een goed wachtwoord van 12 letters. Maar nog geen variatie voor de tientallen websites waar we tegenwoordig inloggen. De variatie gaat als volgt. We gaan de variatie laten bepalen door de website waar je gaat inloggen.

Iedere website heeft namelijk een unieke domeinnaam. Deze domeinnaam gaan we gebruiken in ons wachtwoord als variatie. We nemen altijd het woord dat voor “.nl” staat als referentie. Op deze manier hoeven we de variatie niet te onthouden en hebben we voor bijna alle websites een uniek wachtwoord.

Wanneer je bijvoorbeeld gaat inloggen op Facebook, kan je een deel van het woord Facebook achter of voor je masterwachtwoord zetten. In dit voorbeeld zetten we de eerste 3 letters van Facebook achter het masterwachtwoord en krijgen dan het volgende unieke wachtwoord voor Facebook: bRil392raaM$fac

Deze methode onthoud je en gebruik je voor iedere login die je hebt. De login voor je Google wordt dan bRil392raaM$goo, voor de webshop van Coolblue wordt het bRil392raaM$coo, enz, enz.

De logins van al uw accounts worden zo heel eenvoudig te onthouden, omdat je alleen het masterwachtwoord en de methode die je iedere dag gebruikt hoeft te onthouden.

Leopold Pleijsier
Leopold Pleijsier
Sinds 2010 ben ik professioneel bezig met online marketing & web development. Ik heb veel ervaring opgedaan met SEO, SEA, conversie optimalisatie, web development, video en online marketing. Heb je een vraag? Bel mij gerust op (0317) 756 008 of stuur eenvoudig een bericht via het contactformulier.

2 Comments

 1. John schreef:

  Leuke methodiek, Leopold. Ik ga hem denk ik eens proberen. Kijken of het bevalt. Wel veel werk in het begin.

 2. Karin schreef:

  Bedankt voor de heldere uitleg, ik heb soms zelf ook moeite met het bedenken van wachtwoorden. Maar deze tips gaan mijn absoluut helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag via WhatsApp