E-mailadres link voorzien van onderwerp & inhoud

E-mailadres link voorzien van onderwerp & inhoud

Op veel websites staat een e-mail adres waarmee je de website eigenaar of het bedrijf een e-mail kunt sturen. Veel websites die hun e-mailadres op de website hebben staan kiezen er voor om deze informatie niet te linken om spammers te slim af te zijn of omdat ze niet weten hoe dat moet.

Voor de gebruikerservaring is het natuurlijk veel beter om het e-mailadres te linken, zodat het e-mail programma van de website bezoeker direct een e-mail kan versturen en het e-mail adres automatisch wordt ingevuld.

Hoe link je een e-mailadres?

Het linken van een e-mailadres gaat als volgt:

Je moet hiervoor wel in de broncode of HTML zijn. Als je WordPress gebruikt kun je het te linken e-mailadres selecteren en op de link knop of of Ctrl+K drukken om een link aan te maken.

Bij WordPress vul je in: mailto:email@adres.nl en als je in de broncode of HTML bezig bent zet je als link:

<a href="mailto:info@protrix.nl">info@protrix.nl</a>

Je kunt dit testen door op deze e-mailadres link te klikken: info@protrix.nl.

Toevoegen van het email onderwerp de e-mailadres link

Naast het linken van een e-mailadres is het zelfs mogelijk om een onderwerp toe te voegen aan de e-mail link.

Hierdoor is het heel eenvoudig om via een bericht op je website mensen op te roepen om zich op te geven voor bijvoorbeeld een tennistoernooi of ander evenement.

Het toevoegen van het onderwerp aan de e-mail link gaat door het toevoegen van het subject (Engels voor onderwerp).

<a href="mailto:info@protrix.nl?subject=onderwerp">info@protrix.nl</a>

Je zult zien dat dit werkt als je op deze link klikt: info@protrix.nl.

Wanneer je en spatie wil toevoegen in het onderwerp moet je hiervoor een speciale HTML code gebruiken. De code voor een spatie in een URL code is “%20”. Een e-mail onderwerp met een spatie wordt hierdoor als volgt neergezet:

<a href="mailto:info@protrix.nl?subject=mail%20onderwerp">info@protrix.nl</a>

Deze link laat de spatie in het onderwerp zien: info@protrix.nl.

Toevoegen van de e-mail tekst aan de e-mailadres link

Naast het onderwerp is het zelfs mogelijk om de tekst die in de e-mail moet komen te staan al te plaatsen in de e-mailadres link.

Dit is wel iets ingewikkelder dan het toevoegen van het e-mail onderwerp aan een e-mail link en het werkt ook niet bij alle e-mail programma’s, maar wel bij de meest gebruikte programma’s zoals Microsoft Outlook, Mail en Thunderbird.

Het toevoegen van de e-mail tekst aan een e-mailadres link gaat als volgt. We willen in de e-mail die het mail programma gaat versturen de volgende tekst automatisch laten neerzetten. Als onderwerp vullen we in: “Bedankt voor de informatie over het linken van een e-mailadres”. In de tekst van de e-mail zetten we:

Beste Protrix,

Bedankt voor de blogpost over de mogelijkheden voor het linken van een e-mailadres.

Het was nuttige informatie voor mij.

Belangrijk is om te weten dat een komma teken (,) een “%2C” is, een punt (.) een “%2E” is en je een lege regel krijgt door 2x “%0A” achter elkaar te zetten.

De bovenstaande info zet je als volgt in een e-mailadres link:

<a href="mailto:info@protrix.nl?subject=Bedankt%20voor%20de%20informatie%20over%20het%20linken%20van%20een%20emailadres%20&BODY=Beste%20Protrix%2C%0A%0ABedankt%20voor%20de%20blogpost%20over%20de%20mogelijkheden%20voor%20het%20linken%20van%20een%20e-mailadres%2E%0A%0A%20Het%20was%20nuttige%20informatie%20voor%20mij.%0A%0A">info@protrix.nl</a>

Om te zien dat dit werkt kan je klikken op: info@protrix.nl.

We zouden het uiteraard erg op prijs stellen en grappig vinden als je het e-mailtje dat na het klikken klaargezet wordt, even ter waardering aan ons verstuurd of een reactie achter laat.

Leopold Pleijsier
Leopold Pleijsier
Ik ben internet marketing specialist sinds 2010 en heb veel ervaring met SEO, SEA, conversie optimalisatie, web development en online marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel ons een vraag via WhatsApp