5 beste tips voor meer website bezoekers

Waarom SSL & HTTPS?
3 mei 2018
Beter vindbaar door juiste website structuur?
21 september 2018

5 beste tips voor meer website bezoekersEen vraag die iedere webmaster van een bedrijfswebsite zich (hopelijk) regelmatig stelt is:

“Hoe krijg ik meer bezoekers op onze website?”

Voordat we je de 5 manieren gaan uitleggen om meer bezoekers te krijgen op een website, is het belangrijk om te weten hoeveel bezoekers er nu al op je website komen. Verder is deze informatie gericht op de gemiddelde MKB website.

Door gebruik te maken van het gratis Google Analytics (GA) kun je heel eenvoudig zien hoeveel bezoekers er de afgelopen tijd zijn geweest. Ook ontdek je met GA een schat aan allerlei andere belangrijke informatie, waardoor je heel veel inzicht krijgt over je website bezoekers.

Om meer bezoekers naar je website te lokken kun je heel veel acties doen. Het is echter fijn als je acties ook duurzaam zijn en dat deze acties de juiste doelgroep naar je website sturen. Onze tips zijn gericht om een optimale groei van bezoeker te genereren naar een website.

 

1. Optimaliseer je website voor Google

95% van de Nederlanders maakt gebruik van Google.nl om iets op te zoeken. 80% van deze bezoekers klikt op de top 3 vermeldingen, onder de reclame vermeldingen, die zie na hun zoekactie voor ogen krijgen. Het is dus van groot belangrijk om met je website in de top 3 te komen van een zoekterm vermelding.

Door je website te optimaliseren voor Google kun je stijgen in de positie, waar Google jouw website vermeldt na het intikken van een zoekterm. Op pagina 1 van Google.nl zijn momenteel de eerste 4 vermeldingen Google Adwords vermeldingen en de volgende 10 vermeldingen de “organische vermeldingen”. Omdat de organische posities zijn berekend naar aanleiding van het Google algoritme, kun je deze posities manipuleren door je website te optimaliseren voor de factoren die in het Google algoritme worden gebruikt.

Je kunt uiteraard zelf uit gaan zoeken welke factoren dit zijn en door ervaring op te doen te leren wat werkt en wat niet. Het duurt echter 3 maanden, voordat Google een wijziging heeft doorberekend in haar index. Wanneer je wijzigingen dus verkeert uitpakken verlies je heel veel tijd en kan het wel een jaar duren voordat je site meer bezoekers gaat krijgen via Google.nl.

Wij raden dan ook aan om SEO door professionals als ons te laten doen, zodat u kunt gaan doen waar u goed in bent en niet allerlei zaken moet gaan leren, waar u geen zin en veel kostbare tijd kosten.

 

2. Maak interessante content

Content Marketing

Een website is naast een visitekaartje voor bedrijven ook een informatie bron voor uw klanten en nieuwe klanten. Via uw website krijgt iedere bezoeker een indruk van uw bedrijf.

Door het vermelden van trends en nieuws uit uw bedrijfstak of uw bedrijf, maakt u content die zoekmachines als Google gaan crawlen en aan de hand van de gebruikte tekst populariteit gaat indexeren en weergeven in de zoekresultaten. Daarnaast zien uw klanten dat uw bedrijf leeft en dit wekt vertrouwen voor uw relaties en nieuwe klanten op.

Hoe meer content u publiceert, hoe vaker Google langs komt om uw website te indexeren, wat vervolgens weer goed is voor uw ranking. Wanneer u zeer interessante content publiceert heeft u kan dat andere website naar uw artikel gaan linken. Het beste is het wanneer uw artikel door journalisten wordt oppakt. Kranten en nieuws websites hebben namelijk een grote betrouwbaarheids-factor gekregen van Google, waardoor 1 link vanaf een website als nu.nl of ad.nl meer “waard” is dan 100 andere links.

Vergeet niet om je artikel te voorzien van de nodige share buttons, zodat jouw interessante content ook nog eens wordt gedeeld op de diverse social media platforms en het bereik nog groter wordt.

 

3. Optimaliseer de laadsnelheid van je website

De laadt snelheid van een website is enorm belangrijk. Niet alleen voor Google, maar ook voor uw bezoekers. Vroeger mocht de laadsnelheid van een website nog wel 4 seconden zijn, echter door het gebruik van smartphones en steeds snellere internet verbindingen is een laadsnelheid van onder de 1 seconde mogelijk en erg wenselijk. De reden hiervoor is dat bezoekers weggaan als het laden van de website te lang duurt.

Je kunt de laadsnelheid van je website meten op diverse websites, zoals: Keycdn, Google PageSpeed, Pingdom Website Speed Test,

Laadsnelheid kent geen grenzen. Je kunt de snelheid van je website eenvoudig verbeteren door:

  1. Betere hosting te kiezen. Een van de beste hosting partijen is momenteel Siteground. Naast enorm snelle hosting hebben ze ook erg goede service.
  2. Verlaag het aantal bytes dat moet worden gedownload. Comprimeer alle foto’s en plaatjes op je website. Wanneer je gebruik maakt van het WordPress CMS kun je door de reSmush.it plugin alle foto’s en plaatjes op je website comprimeren.
  3. Comprimeer alle HTML, CSS & JS files. Hiervoor bestaan ook diverse plugins, zoals de Autoptimize plugin. Deze plugins halen alle onnodige data als spaties, enters, comments, ect., weg, zodat de bestanden minder dataverkeer en wachttijd veroorzaken.

 

4. Optimaliseer je website voor smartphones & tablets

Vandaag de dag wordt meer dan 55% van alle website bezoeken gedaan op een smartphone of tablet.

Wanneer je website niet geoptimaliseerd is voor smartphones & tablets laat je dus veel potentiële klanten “liggen”.

Tegenwoordig zijn alle nieuwe websites wel geoptimaliseerd voor smartphones en andere mobiele apparaten. Er bestaan echter nog veel oude websites die nog steeds niet geoptimaliseerd zijn voor deze apparaten die inmiddels verantwoordelijk zijn voor meer dan de helft van al het internetverkeer.

Tot ]2017 werden nog veel transacties in webshops gedaan met een desktop, omdat betalen dan eenvoudiger was. Door de integratie van de banken apps op mobile apparaten, die met je vingerafdruk te zijn autoriseren zijn, is hier ook een enorme verschuiving in gekomen.

Het is dus zaak om vandaag nog je website geschikt te maken voor smartphones!

 

5. Adverteer met uw website

Door te adverteren met bijvoorbeeld Google Ads kun je direct ‘inpluggen” in het zoekverkeer van jou doelgroep. Het grote voordeel van Ads is dat je vandaag nog boven aan de zoekresultaten kunt staan met jou bedrijf.

Je betaalt alleen geld aan Google als mensen op je advertentie drukken. Ook al drukken mensen misschien niet op je advertentie, zien ze wel je naam en maak je ook tegelijk naamsbekendheid.

Naast Google Adwords kan het ook erg interessant zijn om te adverteren op Linkedin, Twitter en evt. Facebook.

 

Dit zijn onze 5 belangrijkste tips, waarmee je veel meer bezoekers op een website kunt krijgen. Uiteraard helpen wij je graag met de bovenstaande 5 punten verder.

Wil je meer info? Neem dan contact op met ProTrix via telefoonnummer (0317) 756 008, [email protected] of via onze bedrijfs-Whatapp mogelijkheid.

Leopold Pleijsier
Leopold Pleijsier
Sinds 2010 ben ik professioneel bezig met online marketing & web development. Ik heb veel ervaring opgedaan met SEO, SEA, conversie optimalisatie, web development, video en online marketing. Heb je een vraag? Bel mij gerust op (0317) 756 008 of stuur eenvoudig een bericht via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag via WhatsApp