Waarom ontvang ik geen e-mails meer van mijn WordPress website?

E-mailmarketing hoe je het op de juiste manier gebruikt
E-mailmarketing: hoe je het op de juiste manier gebruikt
14 januari 2023
Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site oplossen
Hoe kun je “Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site” oplossen?
14 maart 2023
E-mailmarketing hoe je het op de juiste manier gebruikt
E-mailmarketing: hoe je het op de juiste manier gebruikt
14 januari 2023
Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site oplossen
Hoe kun je “Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site” oplossen?
14 maart 2023
Waarom ontvang ik geen e-mails meer van mijn WordPress website

Waarom ontvang ik geen e-mails meer van mijn WordPress website

Waarom ontvang ik geen e-mails meer van mijn WordPress website

Waarom ontvang ik geen e-mails meer van mijn WordPress website

Als je een WordPress website beheert, is het ontvangen van e-mails van groot belang. Of het nu gaat om notificaties over nieuwe aanmeldingen, reacties of contactformulieren, het is belangrijk dat je deze e-mails ontvangt. Maar soms kan het voorkomen dat je opeens geen e-mails meer ontvangt vanuit je WordPress website. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar gelukkig is er een oplossing die bijna altijd werkt: de plugin WP Mail SMTP.

 

Wat is WP Mail SMTP?

WP Mail SMTP is een plugin voor WordPress die ervoor zorgt dat de e-mails die je WordPress website verzendt, via een SMTP-server worden verstuurd. Een SMTP-server is een server die speciaal ontworpen is voor het verzenden van e-mails. Door gebruik te maken van een SMTP-server, is de kans groter dat je e-mails worden afgeleverd in de inbox van de ontvanger en niet in de spamfolder belanden.

Waarom ontvang ik geen e-mails meer vanuit mijn WordPress website?

Er zijn verschillende redenen waarom je geen e-mails meer ontvangt vanuit je WordPress website. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende oorzaken:

  1. Problemen met de WordPress e-mailserver WordPress heeft standaard een ingebouwde e-mailserver, maar deze kan soms problemen veroorzaken. Zo kan het zijn dat e-mails niet worden verstuurd omdat de e-mailserver als spam wordt gezien. Daarnaast kan het ook zijn dat de e-mails in de spamfolder van de ontvanger belanden.
  2. Problemen met de hostingprovider Sommige hostingproviders hebben beperkingen voor het verzenden van e-mails. Hierdoor kan het zijn dat e-mails niet worden verstuurd of in de spamfolder belanden.
  3. Problemen met de instellingen van de e-mailprovider Als je gebruik maakt van een externe e-mailprovider, kan het zijn dat er iets mis is met de instellingen. Hierdoor kunnen e-mails niet worden verstuurd of in de spamfolder belanden.

Hoe WP Mail SMTP het probleem oplost

Met de plugin WP Mail SMTP kun je eenvoudig het probleem oplossen dat je geen e-mails meer ontvangt vanuit je WordPress website. Door de plugin te installeren en te configureren, zorg je ervoor dat de e-mails via een SMTP-server worden verstuurd. Hierdoor is de kans groter dat de e-mails worden afgeleverd in de inbox van de ontvanger en niet in de spamfolder belanden.

Hoe installeer en configureer je WP Mail SMTP? Het installeren en configureren van WP Mail SMTP is heel eenvoudig. Hieronder vind je een stappenplan:

Stap 1: Installeer de plugin

Ga naar het dashboard van je WordPress website en klik op ‘Plugins’ > ‘Nieuwe plugin’. Zoek vervolgens op ‘WP Mail SMTP’ en klik op ‘Nu installeren’. Activeer de plugin daarna.

Stap 2: Configureer de plugin

Ga naar ‘Instellingen’ > ‘WP Mail SMTP’ en configureer de plugin met de gegevens van je SMTP-server. Als je niet weet wat deze gegevens zijn, kun je contact opnemen met je hostingprovider of e-mailprovider.

Stap 3: Test de e-mailinstellingen

Om te controleren of de e-mailinstellingen correct zijn ingesteld, kun je gebruik maken van de testfunctie in de plugin. Klik hiervoor op het tabblad ‘E-mailtest’ en vul het e-mailadres in waar je de testmail naartoe wilt sturen. Klik vervolgens op ‘Verstuur test-e-mail’ om de e-mail te versturen. Als alles goed is ingesteld, ontvang je de testmail in je inbox. Als je de e-mail niet ontvangt, controleer dan de e-mailinstellingen en voer de test nogmaals uit.

Stap 4: Controleer of de e-mails worden verstuurd

Nadat je de e-mailinstellingen hebt geconfigureerd en getest, kun je controleren of de e-mails vanuit je WordPress website worden verstuurd. Als het goed is, zullen de e-mails nu worden afgeleverd in de inbox van de ontvanger.

Conclusie Het niet ontvangen van e-mails vanuit je WordPress website kan een vervelend probleem zijn. Gelukkig is er met de plugin WP Mail SMTP een eenvoudige oplossing beschikbaar. Door de plugin te installeren en te configureren, zorg je ervoor dat de e-mails via een SMTP-server worden verstuurd. Hierdoor is de kans groter dat de e-mails worden afgeleverd in de inbox van de ontvanger en niet in de spamfolder belanden. Met deze oplossing kun je er dus voor zorgen dat je geen belangrijke e-mails meer mist vanuit je WordPress website.

Leopold Pleijsier
Leopold Pleijsier
Sinds 2010 ben ik professioneel bezig met online marketing & web development. Ik heb veel ervaring opgedaan met SEO, SEA, conversie optimalisatie, web development, video en online marketing. Heb je een vraag? Bel mij gerust op (0317) 756 008 of stuur eenvoudig een bericht via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag via WhatsApp