Hoe kun je “Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site” oplossen?

Waarom ontvang ik geen e-mails meer van mijn WordPress website
Waarom ontvang ik geen e-mails meer van mijn WordPress website?
21 februari 2023
Stapsgewijze handleiding voor het veilig updaten van een Wordpress website
Stapsgewijze handleiding voor het veilig updaten van een WordPress website
30 maart 2023
Waarom ontvang ik geen e-mails meer van mijn WordPress website
Waarom ontvang ik geen e-mails meer van mijn WordPress website?
21 februari 2023
Stapsgewijze handleiding voor het veilig updaten van een Wordpress website
Stapsgewijze handleiding voor het veilig updaten van een WordPress website
30 maart 2023

Regelmatig krijgen wij de volgende vraag op onze WordPress helpdesk:

Mijn website werkte gisteren nog gewoon en sinds vandaag kan ik niet meer inloggen en zie ik alleen de melding:

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.

De WordPress website en melding ziet er dan zo uit:

Hoe "Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site" oplossen

Als je een WordPress-gebruiker bent, is de kans groot dat je op een gegeven moment de foutmelding “Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site” hebt gezien. Dit kan een ontmoedigende ervaring zijn, omdat het betekent dat er iets mis is gegaan op je website en dat je mogelijk geen toegang hebt tot je website om te kijken wat er mis is gegaan.

Maar maak je geen zorgen! Er zijn enkele stappen die je kunt nemen om deze foutmelding op te lossen en weer toegang te krijgen tot je website. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende oorzaken van deze foutmelding bespreken en uitleggen hoe je deze kunt oplossen.

 

Deactiveren van plugins

Een van de meest voorkomende oorzaken van deze foutmelding is een conflict tussen twee of meer plugins. Als je onlangs een nieuwe plugin hebt geïnstalleerd of een bestaande plugin hebt bijgewerkt, kan dit tot de foutmelding hebben geleid. Om dit probleem op te lossen, moet je alle plugins deactiveren en vervolgens controleren of de foutmelding nog steeds verschijnt.

Als je de oorzaak hebt geïdentificeerd, kun je de betreffende plugin deactiveren en vervolgens een alternatief zoeken dat compatibel is met je WordPress-versie.

 

Thema-problemen

Een ander veelvoorkomend probleem is een conflict tussen het thema en de WordPress-versie. Het kan zijn dat het thema niet compatibel is met de WordPress-versie die je momenteel gebruikt, of dat er een ander probleem is met het thema dat leidt tot de foutmelding.

Als je vermoedt dat dit het probleem is, kun je proberen om tijdelijk een ander thema te activeren en vervolgens controleren of de foutmelding nog steeds verschijnt. Als de foutmelding verdwijnt wanneer je een ander thema activeert, weet je dat er een probleem is met het oorspronkelijke thema en moet je contact opnemen met de ontwikkelaar voor ondersteuning.

 

PHP-fouten

Sinds eind 2022 zijn veel hosting partijen aan het overschakelen van PHP 7.4 naar PHP 8. Dit omdat 7.4 niet meer wordt ondersteund (gepatched) door Linux. Wat vrij snel beveiligingsgevaren met zich mee brengt. Hosting partijen willen niet graag gehackt worden.

Een quick fix is om te kijken of je hosting partij de PHP versie heeft geüpgrade naar 8.0. Vaak kan je dit zelf terug zetten naar 7.4. Wanneer je website na deze actie weer online komt weet je dit het probleem. Nu is het zaak om je website geschikt te maken voor PHP 8.0.

Soms kan de foutmelding worden veroorzaakt door een PHP-fout op je website. Om dit te verhelpen, moet je toegang krijgen tot je website via FTP en de wp-config.php-bestand bewerken. Voeg de volgende regels toe aan het bestand:

define( 'WP_DEBUG', true );

define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );

Dit zal ervoor zorgen dat alle PHP-fouten worden gelogd in een bestand genaamd debug.log. Nadat je deze instelling hebt toegevoegd, moet je de website opnieuw bezoeken en de pagina opnieuw laden waarop de foutmelding verscheen. Controleer vervolgens het debug.log-bestand om te zien welke fouten er zijn opgetreden.

 

Herstellen van de website

Als geen van de bovengenoemde oplossingen werkt, kan je de website proberen te herstellen naar een eerdere versie die goed werkte. Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van een back-up of hersteloptie van je webhost of een WordPress-plugin voor het maken van back-ups.

Het is belangrijk om regelmatig back-ups van je website te maken, zodat je in het geval van een kritieke fout de website gemakkelijk kunt herstellen naar een eerder werkende versie. Als je geen recente back-up hebt, is het misschien niet mogelijk om de website volledig te herstellen, en is het wellicht nodig om een professional in te schakelen om te helpen bij het oplossen van het probleem.

 

Conclusie

Er zijn verschillende oorzaken voor de foutmelding “Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site” en het kan soms even duren voordat je de oorzaak hebt gevonden en het probleem hebt opgelost. Maar door het volgen van de hierboven genoemde stappen, kan je meestal het probleem oplossen en weer toegang krijgen tot je website.

Het is ook belangrijk om regelmatig updates uit te voeren voor WordPress, plugins en thema’s om ervoor te zorgen dat je website veilig en compatibel blijft met de nieuwste WordPress-versie. Door regelmatig back-ups te maken en updates uit te voeren, kun je veel problemen voorkomen en de werking van je website optimaliseren.

Mocht het na het lezen van deze informatie vragen hebben of lukt het niet om je website terug online te krijgen? Bel (0317) 756 008 of mail ([email protected]) ons dan, we helpen je graag.

 

Leopold Pleijsier
Leopold Pleijsier
Sinds 2010 ben ik professioneel bezig met online marketing & web development. Ik heb veel ervaring opgedaan met SEO, SEA, conversie optimalisatie, web development, video en online marketing. Heb je een vraag? Bel mij gerust op (0317) 756 008 of stuur eenvoudig een bericht via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag via WhatsApp