Hoe kan je meer dan 89% scoren met je website in Google PageSpeed Insights

Hoe kun je niet gebruikte afbeelding afmetingen van WordPress opruimen?
6 februari 2021
Hoe stel je Google Analytics AVG vriendelijk in (2022)?
Hoe stel je Google Analytics AVG vriendelijk in (2022)?
31 januari 2022

Voor een goede Google ranking (SEO) is de laadsnelheid van je website één van de belangrijkste variabelen. Een goede laadsnelheid geeft voor Google namelijk aan dat er veel aandacht aan de website wordt besteed en is daardoor een goede indicator voor hoge kwaliteit.

 

Hoe kun je de snelheid van je website meten?

Google heeft voor het bepalen van de laadsnelheid van je website al enkele jaren geleden een gratis tool beschikbaar gemaakt. Met deze tool kan je in enkele ogenblikken zien hoe goed of slecht je website scoort op een smartphone of desktop.

In de tool kun je simpelweg je domeinnaam invullen. Let op dat je wel de versie invult die voorkeur instelling gebruikt. Dat wil zeggen met of zonder https en met of zonder www. Vervolgens wordt de website geladen door de tool en krijg je de uitslag van de desktop  versie en de mobile versie.

Wanneer je boven de 89% scoort ben je in principe snel genoeg, maar dat zal bij websites waar nog nooit naar gekeken is niet zo zijn. Vooral de mobile score is vaak erg slecht. Sommige website die ik ken halen zelfs maar een score van 4%!

Hoe sneller hoe beter!

Hoe snel een website laad is van vele factoren afhankelijk. Factoren die dit bepalen zijn:

  1. Type server
  2. Hosting kwaliteit
  3. Gebruikte Software
  4. Gebruikt CMS
  5. Aantal plugins
  6. Laadt volgorde van files
  7. Data Compressie
  8. Hoeveelheid JavaScript
  9. Gebruikt aantal, afmetingen en format van foto’s

Onder de uitslag staan diverse aanbevelingen waarmee je de website sneller kunt krijgen. Deze aanbevelingen zijn voor veel mensen abracadabra en daar zijn wij dan weer voor om u verder mee te helpen, zodat de website daarna bliksemsnel laadt.

Deze tool van Google heet PageSpeed Insights en kun je hier vinden: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/.

 

Kun je 100% halen in Google PageSpeed Insights?

Het is mogelijk om 100% te halen met Google PageSpeed Insights. De snelste website die door ons is geoptimaliseerd is https://www.creditcard-vergelijk.nl. Deze website haalt 98% op mobiel en 100% op desktop score.

Wilt u ook met uw website boven de 89% procent soren? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder zodat u meer succes met uw website heeft.

Leopold Pleijsier
Leopold Pleijsier
Sinds 2010 ben ik professioneel bezig met online marketing & web development. Ik heb veel ervaring opgedaan met SEO, SEA, conversie optimalisatie, web development, video en online marketing. Heb je een vraag? Bel mij gerust op (0317) 756 008 of stuur eenvoudig een bericht via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag via WhatsApp