Website Beveiliging

Website BeveiligingWe maken onszelf steeds meer afhankelijk van internet. Door deze afhankelijkheid is goede websites beveiliging steeds belangrijker en zelfs onmisbaar geworden.

Dit komt niet alleen doordat bij slechte beveiliging de gegevens van je klanten op straat kunnen komen te liggen met alle gevolgen van dien. Maar vooral ook om dat website inkomsten een steeds groter aandeel van je omzet bepalen. Bij veel bedrijven zoals webshops en online diensten is de omzet zelfs volledig afhankelijk van de website en is website beveiliging daarom cruciaal.

Omdat de buit steeds groter wordt voor hackers en criminelen worden zij ook steeds inventiever. Internet gijzeling, etc komen steeds vaker voor. Je kunt tegenwoordig zelfs criminelen opdracht geven om een DDoS aanval te laten doen op een website.

SSL-certificaat

Criminelen kunnen vrij eenvoudig via openbare wifi netwerken inlognamen en wachtwoorden of persoonsgegevens ontcijferen. Een gebruiker van zo’n open wifi netwerk kan bijvoorbeeld naar een website gaan en daar een formulier invullen. Als de website met het formulier geen SSL versleuteling heeft is alle informatie die hij of zij daar invult vrij eenvoudig te ontcijferen. Een website met een SSL certificaat maakt dit door versleuteling van de verstuurde en ontvangen data vrijwel onmogelijk.

Wat veel mensen niet weten is dat een SSL-certificaat voor bedrijven bij wet verplicht is. De Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft er voor gezorgd. Alle bedrijven zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor de versleuteling van de data. Met deze versleuteling (SSL) is alle verzonden en ontvangen informatie van en naar de website onleesbaar voor derden. Door middel van een SSL versleuteling wordt het bijna onmogelijk om data te ontcijferen.

Wij kunnen u helpen om dit voor uw website te implementeren. Heeft u hier vragen over dan beantwoorden wij ze graag.

Firewall bescherming

Hackers proberen dag en nacht om toegang te krijgen tot webservers en websites overal ter wereld. Deze hack pogingen kunnen wij voor u monitoren en afvangen middels een firewall afscherming. We kunnen zelfs uw website inlogpagina afschermen voor alle ongewenste bezoekers. De kans dat hackers dan nog toegang kunnen krijgen tot de website is dan nog erg klein.

Het kan ook zijn dat door bot verkeer uw website of server zo zwaar belast wordt dat deze overbelast raakt. In deze gevallen kunnen wij ook helpen om dit bot verkeer tot een minimum te beperken. U kunt dan dus weer geld besparen door zoveel mogelijk capaciteit uit uw hosting pakket halen. Opwaarderen van uw hostingpakket is hierdoor veel minder vaak nodig.

Wilt u weten of wij u ook kunnen helpen met uw bedrijf?
Neem dan contact op via telefoon, email of Whatsapp.
We helpen u graag verder.

Stel een vraag via WhatsApp